Over mij

Mijn naam is Vincent. Ik ben dertiger en woonachtig te Beveren. Vader van 2 geweldige dochters en getrouwd met een knappe brunette. Al van in de wieg ben ik omringd door natte neuzen en kwispelstaarten.

Bij de bomma en den bompa werd ik steeds enthousiast verwelkomd door gigantische Golden Retrievers. Na lang zeuren en zagen, kwamen mijn ouders dan toch zelf maar thuis met zo’n goudkleurige pluizenbol in hun armen. Als 5-jarig ventje, zag ik hem meteen als mijn beste vriend en als deel van het gezin. Hij heette Sancerre en heeft 15 jaar lang de Lavendelstraat onveilig gemaakt.

Na de verhuis naar ons eigen stekje, begon het al snel te kriebelen om weer een viervoeter in huis te halen. We hebben ons even moeten inhouden tot de tuin omheind werd, maar al snel kwam Boris in ons midden. Een lieve, energieke Australische Herder. Hij heeft intussen de functie als grote broer van Louise en Céline opgenomen en doet dat geweldig goed.

In 2010 ben ik gestart als projectmanager in ons familiebedrijf “Antwerpse Vloercentrale”. Deze job heb ik 9 jaar lang gedaan, waarna ik er genoeg van had. Ik wilde als kind al met dieren werken en vond dat het tijd was om die weg in te slaan. Een parttime job bij AVEVE, gaf me de kans om aan de opleiding “bewegingsconsulent – fysiotherapeut voor honden” te starten.

Al snel had ik door dat dit helemaal mijn ding was. Zodra de eerste patiënten in de lessen aan bod kwamen en ik het effect van de verschillende therapieën zag, was ik gebeten om meer te weten.

Ondertussen ben ik ook gestart aan de opleiding “dierenartsassistent”. Een studie die me meer inzicht geeft in het lezen van RX-foto’s, meer inzicht geeft in medicatie en suppletie en meer kennis verschaft over verschillende operaties, waardoor we gerichter kunnen trainen bij revalidatie.

Door de verschillende gevolgde opleidingen, is de interesse om ook werkelijk met beweging en revalidatie aan de slag te gaan blijven stijgen. Plots was ik een bus vol ideeën. Ideeën begonnen zich om te vormen naar concrete plannen en de innerlijke vlam schoot aan wanneer er sprake was van een eigen zaak, waarin ik hulp zou kunnen bieden aan hondjes die het nodig hebben.

Een zaak waar hondjes beter buitengaan, dan hoe ze binnenkomen.

Ik ben dan ook heel trots om jullie sinds 1 september 2022 te mogen verwelkomen bij Dog’O-Fit.