Hydrotherapie

Hydrotherapie

Algemene spieropbouw zonder risico op overbelasting van gewrichten.

Waarom hydrotherapie?

Verzachten van symptomen

Zowel bij orthopedische als bij neurologische problematiek kan aquatraining de symptomen van de aandoening doen afnemen. Het verwarmde water verzacht de pijn, waardoor spierweefsel de kans krijgt om aan te sterken. Het dragende effect van water, zorgt dat geen extra schade toegebracht wordt in gewrichten.

Ouderdomsklachten

Ouderdomsklachten of chronische pijn? Aquatraining verlicht de pijn tijdens – en na – het trainen, waardoor spiermassa weer de kans krijgt om aan te sterken en de getroffen delen beter kan ondersteunen.

Conditie en gewicht

Bij aquatraining kunnen we zeer gecontroleerd trainen, waardoor we de conditie kunnen opbouwen en de extra kilo’s kunnen doen afnemen. Gewicht heeft een niet te onderschatten invloed op de levensduur van gewrichten.

Gecontroleerd trainen

Samen met de temperatuur en stand van het water, is de snelheid van de loopband af te stemmen op het kunnen van uw hond. Dat maakt dat zij altijd op een comfortabele manier en naar de vereisten van de doelstelling kunnen trainen.

,,we gaan wel eens zwemmen”

Zwemmen of hydro?

Wanneer door de dierenarts hydrotherapie geadviseerd wordt, betekent dit niet in een meertje gaan zwemmen.

Om stabiliteit te ontwikkelen in de gewrichten is een ‘landing’ nodig en dus een raakvlak. Om soepele beweging in de gewrichten te krijgen en pijnstillend effect te bekomen, wordt het water op temperatuur gebracht.

Omdat de hond langs alle kanten zichtbaar is tijdens de aquatraining, kunnen we zeer goed inschatten hoe het looppatroon evolueert en/of uw hond pijn ervaart.

Wenst u een afspraak te maken?