Lasertherapie

Lasertherapie wordt ingezet bij behandeling van dieren met pijn en bewegingsklachten. Het laserlicht dringt door tot diep in het getroffen weefsel, waar het zorgt voor onmiddellijke reductie van pijn en omliggend weefsel voedt en voorziet van energie om herstel te bevorderen. Herstel van weefsel kan pas plaatsvinden als pijn weggenomen wordt.

De duurtijd van een sessie is afhankelijk van de aandoening. Pijn en ontsteking worden behandeld en vaak zie je meteen na de behandeling het eerste resultaat.

 

Lasertherapie is zeer breed toe te passen. Het stimuleert de aanmaak van endorfine – de lichaamseigen pijnstiller – en ondersteunt de werking van het lymfesysteem.
Hierdoor bekomen we zuivering van het getroffen gebied. Pijn wordt gereduceerd en zwelling door ontsteking (ophoping van te verwijderen stoffen), zal afnemen.

Anderzijds, voedt lasertherapie het omliggende weefsel. Door meer doorbloeding toe te laten, wordt meer zuurstof en ATP in de herstellende cellen gebracht, wat de tijdsduur van het herstel van die cellen drastisch doet dalen, doordat er plaatselijk meer energie voorradig is.

Lasertherapie is veilig en pijnloos.