Home

Beweging en Balans

Bij pijn of na een lange rustperiode, kunnen er problemen optreden wanneer we opnieuw in beweging komen.

Fysiotherapie kan klachten aan het bewegingsapparaat voorkomen, verminderen of verhelpen.

Met gerichte oefeningen kunnen we meer kracht, balans en/of souplesse verkrijgen.

Hydrotherapie

Met hydrotherapie trainen we de spieren zonder de gewrichten te belasten.

Het dragend effect van water haalt de druk van de gewrichten en vermindert de impact bij plaatsing van de poten.

Door zich voort te bewegen tegen de massa van het water, traint de hond het volledige lichaam.

Het verwarmde water voelt aangenaam voor de hond en heeft invloed op de pijnprikkeling in de gewrichten.

Massage

Massage heeft een brede werking.

Met massage kunnen we pijn reduceren door lokaal druk uit te oefenen langsheen de aangetaste delen.

Massage bevordert de bloeddoorstroom, waardoor weefsels rondom de beschadigde delen meer gevoed worden en dus sneller kunnen herstellen.

Maar ook afvalstoffen kunnen manueel richting de lymfevaten gestuurd worden, waardoor het omliggende weefsel sneller zuiver is.

Tevens worden bij een massage stoffen vrijgemaakt die het lichaam ontspannen, maar ook invloed hebben op ons algemeen welbevinden en dus stress reduceren.

Een ontspannen hond/mens herstelt sneller, omdat het lichaam beter kan functioneren.

Lasertherapie

De verschillende frequenties die gebruikt worden bij lasertherapie helpen uw hond bij het herstel.

Enerzijds bekomen we een onmiddellijke pijnstilling, die vaak vlak na de behandeling al op te merken is.

Anderzijds heeft lasertherapie invloed op plaatselijke doorbloeding. Meer doorbloeding betekent meer zuurstof – of energie – om plaatselijk herstel te bevorderen.

Lasertherapie is ook in te zetten bij verschillende huidaandoeningen.

Meer weten?

XL-PUP HYDRO

Pups van grotere rassen krijgen vaak te maken met panosteïtis, oftewel – groeipijnen -. Als de botten te snel groeien en de rest van het lichaam niet kan volgen, kan spieropbouw door hydrotherapie dé oplossing bieden.

Uw pup ontwikkelt spieren, zonder dat het kraakbeen ter hoogte van de gewrichten daar invloed van ondervindt. Zo brengen we het lichaam weer in balans en verzachten we de pijn.

ORTHOPEDISCHE EN NEUROLOGISCHE AANDOENINGEN

Heeft uw hond last van een orthopedisch (dysplasie, artrose,…) of neurologisch (hernia, spondylose,…) probleem? Een combinatie van kracht- en balansoefeningen en hydrotherapie, zijn de juiste keuze.

Decompressie door de dragende eigenschap van water, zorgt er voor dat uw hond pijnloos kan trainen. Die spieropbouw komt goed van pas bij de fysio-oefeningen, waarmee we uw hond de juiste houding opnieuw aanleren en hem/haar leren om de ledematen op de correcte manier te gebruiken.

PRE- & POST-OPERATIEF

Is een operatie onvermijdelijk?
– een goed revalidatieplan is minstens zo belangrijk.

En dat plan start eigenlijk vóór de operatie zelf. Een hond die gewend is aan onze handelingen, toestellen en praktijkruimte en reeds op voorhand oefeningen voor spieropbouw heeft gehad, zal meer resultaat hebben van de behandeling ná de operatie.

Al vanaf 72 uren na de operatie kan u bij ons terecht voor wondhelende massage.

Met een combinatie van hydro- en fysiotherapie trachten op een zo kort mogelijke periode het normale functioneren terug te halen.

 

 

SENIOR (AQUA)GYM

Net zoals bij onze oudjes, ontstaan bij honden op leeftijd wat ouderdomskwaaltjes. Met milde stretch- en revalidatieoefeningen, onderhouden we hun spierkracht en souplesse.
Hoe meer kracht in de spieren, hoe minder pijn in de gewrichten. Zo kunnen jij en je trouwe vriend blijven genieten van die zalige wandelingen.

OBESITAS

Een steeds vaker voorkomend probleem.

Overgewicht heeft in het algemeen een negatieve invloed op het welzijn van uw hond. Niet alleen zal uw hond minder actief worden, op termijn zal dit bijna altijd leiden tot problemen met het bewegingsapparaat.

Zowel met extra beweging, zoals hydrotherapie, als met een aangepast dieet, kan u overgewicht tegengaan of het optimale gewicht van uw behouden. Een fitte hond vertoont aanzienlijk minder gedragsproblemen.

SPORT & CONDITIE

De actieve adult is een graag geziene gast. Zij vinden uitdaging in de verschillende oefeningen en tonen hun geluksgevoel na afloop. Sport je met je hond? Doelgerichte trainingen kunnen de prestaties op het terrein verbeteren. Voor de sporthond maken we een combinatie van spierversterkende oefeningen en oefeningen die de souplesse of wendbaarheid verbeteren.